به گزارش«رهوا».از نظر علم طبایع و اصول تغذیه در طب ایرانی‌، حکیمانه‌ترین و در عین حال پرخاصیت‌ترین چاشنی سفره ایران‌زمین‌، “سیرترشی” است که از نظر طبعی در معتدل‌ترین شکل طبعی خود قرار دارد.

سیرترشی‌، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی‌، چه سودایی‌، چه صفرایی و چه دموی‌مزاج مناسب بوده و به‌دلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز می‌توانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.

سیرترشی یک چاشنی مدبره است چون سیر دارای طبعی گرم و خشک در درجه سوم و سرکه دارای طبع سرد و تر در درجه سوم است؛ این دو بعد از ۷ سال به معتدل‌ترین وضعیت طبعی می‌رسند.

ترشی ۷ساله سیر دارای خواص فراوان، هم از نظر دارویی و هم از نظر غذایی بوده و به‌عبارتی‌، هم غذای دارویی محسوب می‌شود و هم داروی غذایی‌.

در ادامه خواص سیر‌ترشی هفت ساله به‌صورت اجمالی آمده است:

ــ سیرترشی خونساز و مصفای خون است

ــ مفتح عروق کرونر قلبی و عروق مغزیست

ــ هضم‌کننده غذاهای سنگین و ثقیل‌الهضم است و سرعت هضم غذا را افزایش می‌دهد

ــ دفع‌کننده سنگ کیسه صفرا و شست‌وشو‌دهنده مجاری صفراویست

ــ کاهنده چربی کلسترول خون است

ــ ضدعفونی‌کننده محیط دهان و معده است

ــ قاطع خونریزی داخلی خصوصاً بواسیر است

ــ مشهی یا اشتها‌آور است

ــ پاکسازی‌کننده خون و کبد از اخلاط فاسد و سوخته است

ــ درمان‌کننده آفت دهان در افراد صفراوی مزاج است.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی